psoriasiaa.fi

Lelulahjoitukset ihopoliklinikoiden lapsille

TIEDOTE

Ihopoliklinikan lapsille lelulahjoitus

LEO Pharma on lahjoittanut Psoriviikon kunniaksi leluja usean sairaalan ihotautiklinikan lasten iloksi. Yhteensä kuusi ihotautiklinikkaa valikoitui 23 lahjoituskohteesta vuoden 2011 lopussa järjestetyn nettiäänestyksen perusteella.  Pori, Hämeenlinna ja Jyväskylä saivat lelunsa Psoriviikon aikana, Turkuun viime viikolla, Vaasaan Ystävänpäivän merkeissä ja Kotka saa lelulahjoituksen kuluvan talven aikana.

 

PORI:

Porin ihopoliklinikan väki otti lahjoituksen ilolla vastaan

Lahjoituksen vastaanotti ylilääkäri Anna Hjerppe 30.1. järjestetyssä tilaisuudessa.

 – Olemme lelulahjoituksesta todella kiitollisia, sillä suurin osa 35-vuotissyntymäpäivää viettävän ihotautiyksikön leluista olivat jo ikivanhoja. Viidennes potilaistamme on lapsia, joten leluille on varmasti käyttöä, kertoo Anna Hjerppe, Satakunnan keskussairaalan ihopoliklinikan ylilääkäri.

– Psoriaasi on lapsilla varsin harvinainen, mutta yleensä vahvasti perinnöllinen. Kyseessä on ihon ja nivelten monimuotoinen krooninen tulehdustauti, joka onneksi valtaosalla potilaista aiheuttaa vain lieviä ihottumaoireita. Paikallis-, valo- ja lääkehoidoilla oireita pystytään merkittävästi lievittämään, mutta ei täysin parantamaan.  Usein aikuisten psoriaasi liittyy elämäntapasairauksiin kuten diabetekseen, lihavuuteen ja rasva-aineenvaihdunnan häiriöihin, Hjerppe jatkaa.

 

 HÄMEENLINNA:

Lahjoituksen vastaanotti ylilääkäri Maarit Vaalamo 31. tammikuuta järjestetyssä tilaisuudessa.

 

– Lelulahjoitus piristää mukavasti keskellä pimeää vuodenaikaa, jolloin potilaillamme esiintyy erityisen paljon iho-ongelmia. Lelulahjoituksille on suuri tarve, sillä hoidossamme on lapsipotilaita, jotka käyvät sarjahoidoissa useamman viikon ajan, kertoo Maarit Vaalamo, Kanta-Hämeen keskussairaalan ihopoliklinikan ylilääkäri. 

– Lahjoitetut lelut hankittiin osin lasten omien toiveiden perusteella. Toivelistalla oli muun muassa parkkitalo ja nukke.  Pienten ja vähän isompienkin potilaiden hoitomahdollisuudet parantuvat kevättalvella entisestään, jolloin Forssan sairaalan uudelle ihotautipoliklinikalle saadaan UVB-valohoitokaappi. Vuoden alussa Forssassa käynnistyi ihotautilääkäri Katja Vähävihun vastaanotto yhtenä päivänä viikossa, Vaalamo jatkaa.

 

JYVÄSKYLÄ:

Lahjoituksen vastaanotti ylilääkäri Maria Huttunen 1.2. järjestetyssä tilaisuudessa.

 – Meillä käy paljon lapsipotilaita erityisesti allergiaoireiden vuoksi testattavana.  Lelulahjoitus piristää mukavasti näiden pienten potilaiden poliklinikkakäyntiä ja helpottaa odottelua, kertoo Maria Huttunen, Keski-Suomen keskussairaalan ihopoliklinikan ylilääkäri.

– Allergiat yleistyvät jatkuvasti, mutta onneksi niihin suhtaudutaan nykyään järkevästi. Pyrimme aina siihen, että lapsi voi jatkaa mahdollisimman normaalia elämää positiivisesta ihotestistä huolimatta. Testitulokset on aina suhteutettava oireisiin, Huttunen jatkaa.

 

TURKU:

Lahjoituksen vastaanotti osaston ylilääkäri Leena Koulu torstaina 9.2. järjestettävässä tilaisuudessa.

 

– Lelulahjoitus ihopoliklinikan lapsille oli todella iloinen yllätys. Tutkimusten mukaan lasten ihosairaudet heikentävät lapsen terveyteen liittyvää elämänlaatua samoin kuin muut krooniset sairaudet, esimerkiksi diabetes, astma ja reuma. Lapsen ihosairaus vaikuttaa tämän lisäksi usein koko perheen elämänlaatuun; kutinan vuoksi huonosti nukkuva lapsi pitää koko perheen valveilla, kertoo Leena Koulu, osaston ylilääkäri, Turun yliopistollisen keskussairaalan ihopoliklinikka.

 

VAASA:

Lahjoituksen vastaanottaa ylilääkäri Kirsti Visa ystävänpäivänä 14.2. järjestettävässä tilaisuudessa.

 – Henkilökuntamme on kovin iloinen LEO Pharman järjestämästä yllätyksestä ja siitä, että nettiäänestyksen perusteella juuri meidät valittiin hyväntekeväisyyskampanjaan Pohjois-Suomen alueelta. Haluaisin välittää lämpimät kiitokset tästä mukavasta lahjasta koko henkilökunnan ja ihopoliklinikan lapsipotilaiden puolesta, sanoo Kirsti Visa, ylilääkäri, Vaasan keskussairaalan ihopoliklinikka. 

 Lelulahjoitukset ihopoliklinikoille on osa vuoden 2011 aikana järjestettyä hyväntekeväisyyskampanjaa, joka alkoi Helsingissä sijaitsevan Iho- ja allergiasairaalan lastenyksikön sisustamisella.

 Toukokuussa 2011 hyväntekeväisyyskampanjan omalla Psorinfo Facebook-sivulla järjestettiin tapahtuma, jossa LEO Pharma lahjoitti 50 senttiä jokaisen osallistujan puolesta Iho- ja allergiasairaalan lastenyksikön leluihin. 17 542 ihmistä osallistui tapahtumaan ja huikean suosion myötä LEO Pharma päätti lahjoittaa leluja ihopoliklinikoille ympäri Suomea.

 

Lisätiedot:

Sirpa Kallinen

projektipäällikkö

Leo Pharma Oy

Puh. 050 368 69 81

sirpa.kallinen@leo-pharma.com

Kommentit pois päältä artikkelissa Lelulahjoitukset ihopoliklinikoiden lapsille

Kommentointi ei aktiivinen.